Olivia Sophie Bach Svendsen og Olivia Egeberg driver deres egen bar i Vesterbros nye WestMarket, hvor de sælger det bedste af nordisk vildtkød og specialøl. Idéen til baren fik de på en studietur, mens de studerede på E-design for et par år siden.

Her fortæller Olivia og Olivia om rejsen mod at etablere egen virksomhed og giver et godt råd med på vejen.

K: Hvordan kom I på idéen med Kød & Bajer? 

Olivia & Olivia: ”Det hele startede med, at vi tog en tur til Polen i forbindelse med et forløb på e-design. På denne tur besøgte vi et morgenmadsmarked, som rykkede rundt med ægte gademad, rundt omkring i Warszawa. Den stemning af helt nede på jorden mad tilberedt, så man kunne se det, ville vi gerne bringe til København. Desværre har vi i Danmark nogle andre regler i forhold til, fødevarer, end de har i Polen, og vi kunne hurtigt se, at det ikke ville kunne blive en realitet; men vi ønskede alligevel at blive i branchen og idéudvikle et madkoncept.”

”Vi skar vores passion ind til benet og stod tilbage med et ønske om at bringe nordisk stemning til København. Derefter tog vi på en roadtrip rundt omkring i Sverige, hvor vi var på ølfestivaller, besøgte slagterier osv. og endte derefter med udgangspunktet ’Kød & Bajer’ - nordisk specialøl, som ikke føres i ret høj grad på det danske marked, og færdigtilberedt kød fra nordisk vilde dyr som snack til øllet.”

”Vores forretning har siden dengang taget mange forskellige former, og vi har blandt andet været et pop-up koncept og en cateringvirksomhed, før vi åbnede vores bar op i madhallen WestMarket på Vesterbro.”

K: Har I brugt noget erfaring fra jeres studietid og uddannelse på KEA i jeres iværksætterarbejde efter, I blev færdige på KEA? 

O & O: ”Vi startede virksomheden op under forløbet ‘e-for entreprenør’ på e-design studiet. Vi brugte i den forbindelse læring fra studiet til idégenerering, konceptudvikling og opstart. Undervejs var vi så enormt heldige at have David Fisher (underviser på KEA) som mentor, som hjalp os med alt mellem himmel og jord. Han har fortsat fungeret som mentor for os, efter vi er stoppet på studiet, hvilket gang på gang har været en kæmpe hjælp.”

”Da vi prøver at blive ved med at udvikle på konceptet, tager vi ofte fat i metoder vi har lært i undervisningen.

K: Bruger I noget af jeres læring fra KEA i jeres daglige arbejde? 

O & O: Det, som e-design studiet særligt kan, er at lære de studerende at tænke som en iværksætter - altså at være løsningsorienteret og se muligheder og mulige udfordringer og være på forkant med disse. Den tankegang gør vi brug af dagligt, og det er helt sikkert et af hovedværktøjerne i vores arbejde med Kød & Bajer.”  

K: Hvordan er det at være iværksættere og at have egen virksomhed? 

O & O: ”Det er på mange måder som at have et barn sammen. Vi er 3 partnere, og det forhold man får mellem sig, bliver hurtigt lige så intenst som et parforhold. Virksomheden er det kærlighedsbarn, man vil det bedste for til alle tider - det skal passes, prioriteres og udvikles.””At være iværksætter er en blanding af ultimativ frihed og ultimativt ansvar. Du bestemmer alt selv, men det betyder også at du står for alt selv, og at din succes er i dine egne hænder.”

K: Har I nogle gode råd til nye og nuværende studerende på KEA, der drømmer om at starte egen virksomhed? 

O & O: ”Få dig en god bogholder og en dygtig revisor! Allerede inden du opretter virksomhed.” 

Følg Kød og Bajer her:

https://www.facebook.com/koedogbajer/

https://www.instagram.com/koedogbajer/

Kød og Bajer hjemmeside:

http://www.koedogbajer.dk/